Oude Stammenwijsheid

De kracht van voorouders

De Germanen en Kelten geloofden dat ze afstamde van goden en godinnen. Alle mannen en vrouwen waren van goddelijke afkomst. En dat klopt. We zijn allemaal gemaakt van sterrenstof.

Als we op deze manier naar voorouderverering kijken, is het gemakkelijk in te zien waarom onze voorouders de herinnering aan het verleden levend willen houden. Hun voorouders hadden genezende krachten, ontdekten de mysteries van het leven en waren wijze meesters van hun geest.

Via hun voorouders gaven de goden hen kennis over hoe ze wapens konden maken, zichzelf konden genezen met medicijnen en hoe ze gewassen moesten verbouwen. 

Voor de Germanen was een lange lijn van goden en voorouderverering, een continuüm van energetische banden tussen de generaties. Dat gaf hun veel kracht. 

Ook nu kunnen wij contact maken met die kracht. Door in te zien dat duizenden mensen verbonden zijn met onze stamboom en dat wij ook van goddelijke afkomst zijn.

Je erfgoed, dat zijn je wortels. Des te meer je daarmee weet te verbinden – geestelijk, emotioneel, energetisch en lichamelijk – des te sterker je staat. En des te meer toegang je hebt tot je immateriële erfgoed. Je immateriële erfgoed bestaat uit meerdere dimensies en vormt je identiteit.

 

Het land als voorouder


De gemiddelde Nederlander weet nog wel hoe zijn grootouders heten, maar verder terug dan de grootouders, hooguit overgrootouders, strekt de kennis vaak niet. Daardoor kunnen we ons afgesneden voelen van onze wortels, ons ongegrond voelen.

Contact leggen met je voorouders kan je leven op verschillende manieren verrijken. Het voelen van hun steun in je rug, kan je krachtiger maken en je door moeilijke tijden heen helpen.

Onze voorouders bewoonden, bewerkten, bejaagden en eerden het land. Er ontstond een interactie met het land en de aanwezige energievelden.

Doden werden begraven in het land zelf: de voorouders zijn er deel van geworden, hun botten zijn onderdeel van de grond waarop je leeft. Het is dan ook belangrijk om een connectie te maken met het land waarin en waarop je woont.

In het land komen de mensen, de flora en de fauna bij elkaar. Na het sterven, maken ze er deel van uit. Het landschap is gevormd door de wezens die er wonen. 

Je voorouders en je vaderland hebben bijgedragen aan het bestaan van je lichaam - maar als je je niet verbonden voelt met hen, zul je je ook niet verbonden voelen met je lichaam... en ook niet verbonden met de magie die in je voorouders leeft.

Waarom zijn de goden van onze voorouders belangrijk of nuttig?

Werken met de goden van onze voorouders is gunstig voor je psyche, je groei en je dagelijks leven. Het bloed van je voorouders stroomt door je aderen. Het DNA van je voorouders combineert en vormt jouw DNA. Niet alleen hun fysieke eigenschappen worden aan jou overgedragen, ook hun herinneringen en talenten.

Je herinnert je misschien het leven van je voorouders niet, maar het is een inherent onderdeel van je vier lichamen: fysiek, mentaal, emotioneel en etherisch. Er is een letterlijke bloedband tussen jou en je voorouders, wat betekent dat hun goden via jouw DNA aan jou worden doorgegeven.

  • Heb je je ooit afgevraagd hoe het leven was voor je verre voorouders die leefden in een staat van DIEPE verbinding met de aarde?
  • Voel je je ontheemd of alsof je niet weet waar je roots liggen?
  • Vind je het moeilijk om je thuis te voelen in je lichaam of op aarde?


Verbinding maken met je voorouderlijk thuisland, is een ervaring die je leven verandert.

OERKRACHT