Natuur-retraite

Tweedaagse retraite in een oer-omgeving

Je reist 2000 jaar terug in de tijd, toen de Germaanse en Keltische stammen nog in Twente en omgeving leefden. Zij zagen de wereld heel anders en wij kunnen daarvan leren. Tijdens deze geheel verzorgde, tweedaagse natuur-retraite op oude grond, ervaar je de waarde van hun tradities, verhalen en wijsheid voor ons leven. En ontdek je je eigen oerkracht.

 

Zo activeer jij je eigen oer-DNA

Overdag bezoeken we een aantal locaties in Twente en Nedersaksen, net over de Duitse grens. Op elke locatie verbind jij je met één van de vier natuurelementen Aarde, Lucht, Vuur en Water. Ook verbind je je met de god of godin die onze voorouders vroeger op die locatie vereerden. Ook in de avonden ontdekken we stamtradities. Je maakt kennis met de manier waarop de Germanen aten, feest vierden en contact maakten met hun voorouders. 

Met behulp van de juiste rituelen, oefeningen en de cultuur- en natuurelementen die bij jou passen, krijg jij toegang tot een diepere laag van je bewustzijn: je oerkracht. Door deze verbinding ontvang je nieuwe informatie, waardoor je meer betekenis ziet en transformeert. Je krijgt inzicht in levensvragen en ook in jezelf en je oorsprong. Wie ben je nog meer? Waar kom je vandaan? En wat is je missie?

Lees meer over de transformatiekracht van jouw oer-DNA

Wijsheid en wetenschap

De retraite “Op oale groond” is erop gericht om toegang te krijgen tot je onderbewuste via je rechterhersenhelft. Het programma is gebaseerd op oude wijsheid van de Germanen en Kelten en op diverse wetenschappelijke kennis uit de epigenetica, DNA-onderzoek, evolutieleer, Jungiaanse (diepte)psychologie, biochemie, quantum fysica, studie van nog bestaande inheemse volkeren en hun gaven, de neurowetenschap en natuurwetenschap.  

Daarbij is het vooral belangrijk om te weten dat onze hersenen voortdurend enorme hoeveelheden informatie uit onze omgeving ontvangen en verwerken, zonder dat wij ons daarvan bewust zijn. En dat er veel ruimte is om bewuste toegang te krijgen tot deze krachtige intelligentie en de bijbehorende verwerkingskracht.

Ook belangrijk om te realiseren is dat we in een linkerhersenhelft dominante samenleving leven. Vraagstukken worden vooral opgelost vanuit de linker hersenhelft. Maar daar zit de paradox, de linker hersenhelft staat de rechter hersenhelft eigenlijk niet toe om tot ontplooiing te komen en nieuwe oplossingen te verzinning en anders te denken. Denken ligt immers gestandaardiseerd vast in de linker hersenhelft en daar zit de controle om juist niet los te komen. 

Hiermee staat de linker hersenhelft eigenlijk symbool voor de problemen in onze wereld. Problemen oplossen vraagt juist de rechter hersenhelft met creativiteit, intuïtie, ontdekking en out-of-the-box denken. De balans en verbinding tussen de 2 ‘hersenhelften’ is wat deze retraite tot stand brengt.

 

Programma

We willen je graag verrassen. Dat is de snelste manier om verbinding te maken met de wereld van je voorouders en je eigen diepere bewustzijn. Daarom vertellen we niet alles. Wel kunnen we vertellen dat we voor absolute topkwaliteit gaan!

Deze natuur-retraite is een transformatieve ervaring. We willen dat je wijzer, sterker en gegronder teruggaat naar huis. Verrijkt in alle opzichten.

Om dit doel te bereiken bieden we:

 • Twee professionele trainers
 • Vooraf en achteraf een coachinggesprek
 • Unieke oefeningen en rituelen
 • Prachtige onbekende locaties op krachtplekken in de natuur
 • Fascinerende historische informatie
 • Geweldig eten en lekker slapen in een sfeervolle oer-boerderij
 • Warme ontmoetingen met jezelf, de natuur, je voorouders en elkaar


Doelstellingen van jouw transformatieve reis  

 • Jezelf opnieuw verbinden met je inheemse voorouders en hun immateriële erfgoed
 • Inzicht krijgen in de stamcultuur en de relevantie daarvan voor je leven nu
 • Je fantasie activeren en een goede balans stimuleren tussen je ratio (je linker hersenhelft) en je gevoel (je rechter hersenhelft)
 • Je identiteit verdiepen met bij jou passende natuurelementen (Aarde, Lucht, Vuur, Water)
 • Jezelf opnieuw verbinden met het land, de oude grond en de natuur

OERKRACHT